Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: prezydenckie, wybory

Wybory prezydenckie
Autor Wiadomość
Samiel 
User

Piwa: 1/1

998 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-03, 11:19   

@Daerdin
A można było zadać pytanie Komorowskiemu?
BO jeśli tak to mogłeś zapytać o to czemu mówi o zgodzie a rozdaje takie plakietki?
Postaw piwo autorowi tego posta

Daerdin 
V.I.P

3233 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-03, 19:15   

Samiel, ja tam nawet nie poszedłem, bo nie wiem czy mi nerwy by nie puściły. Plakietkę pokazał mi kumpel który tam był i chyba można było się spytać bo rozdawał autografy.

Ishtar 
V.I.P

Piwa: 4/2

1558 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-05, 10:28   

Daerdin, nie bardzo masz pojęcie, jakimi prawami rządzi się polityka. Prezydentem może być tylko jeden, w kampanii wyborczej w sumie wszystkie chwyty są dozwolone. To wojna. Wojna partii. Kaczyński bał się monopolu PO, a Komorowski bał się powrotu PiS. Wierzysz w przemianę Kaczyńskiego? Ja nie.
Dlaczego oskarzacie Komorowskiego, ze jego ulotki były nie na miejscu, gdy tymczasem całą kampanią kierował nie on, ale jego sztab, a i sam sztab Kaczyńskiego nie przebierał w środkach, by tylko zdobyć władzę.
Głosowałam na Komorowskiego, bo zupełnie nie nadaję się do zycia w IV RP, która w dodatku stawałaby się państwem wyznaniowym, gdzie kościół katolicki ma bardzo dużo do powiedzenia. Radzę się najpierw zaznajomić z programem Twojego idola - Jarka, zanim zaczniesz oskarżać innych. Na szczęście juz po wszystkim. ;) :lmao:
dzikich stron ..."

E.A Poe

Daerdin 
V.I.P

3233 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-05, 10:39   

Jednak każdy ma prawo do własnego zdania. Akurat Kaczyński podczas tej kampanii Komorowskiego cały czas nie oczerniał, a on to robił. Ja jestem za Kaczyńskim tak jak cała moja rodzina, aczkolwiek najbardziej chciałbym aby prezydentem został Napieralski.
I bynajmniej chodzi o to, że Komorowski niby dąży do zgody, a z Kaczyńskim toczy wojny.

Samiel 
User

998 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-05, 12:12   

Właśnie Komorowski robił to co mu mówił sztab. Teraz to będzie robił to co mu powie Tusk. Zasady zasadami ale mówienie o zgodzie i rozdawanie takich plakietek to pokazywanie swojej dwulicowości. Jak można zaufać komuś kto mówi o czymś a jego czyny mówią co innego.
W przemianę Kaczyńskiego też nie wierze. Wnet będzie jak dawniej. A pro po tego to na TVP info jest program "Młodzież kontra" w którym członkowie młodzieżówek zadają pytania politykom a po katastrofie wszystkie mówiły o przemianie polskiej polityki(pamiętacie jak to mówili politycy) tylko młodzieżówka UPR powiedziała ze wszystko będzie jak dawniej to później wszystkie inne młodzieżówki chciały żeby ich wyrzucić z programu(ponoć jakaś petycje wystosowali) za szerzenie mowy nienawiści.
Wygrał Komo zobaczymy co zrobią przez ten rok

Ishtar 
V.I.P

1558 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-05, 13:35   

Bo mlodzieżówka UPR to jedna z nielicznych, samodzielnie myślących. Wszyscy pamiętamy chyba obietnice przemian na lepsze, gdy zmarł papież. Polaków miało to umocnić, a połączeni mieli tworzyć silne, zgrane państwo. Na obietnicach się skończyło, po medialnym szumie wokół wydarzenia, umilkły też próby urzeczywistnienia "planów". Piękna nasza Polska cała...a dla rozluźnienia napięcia, polecam przeczytać i nabrać dystansu: http://www.redakcja.newsw...czy-polacy.html :)
Pożyjemy następny rok, zobaczymy, jak będzie szło Platformie.
"Przeżyliśmy okupację, przeżyjemy demokrację, mordy Wy moje". pozdrawiam ^_^
dzikich stron ..."

E.A Poe

Samiel 
User

998 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-05, 15:03   

Odnoście powodzi z tego arta to o nich najmadrzej gadał JKM na konferencji prasowej
http://www.youtube.com/watch?v=CtK27GhAZwU

Judy Neko 
V.I.P

Postawił 14 piw(a)

3487 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-10, 00:44   

To były pierwsze wybory prezydenckie, w których brałam udział- poprzednie mnie nie interesowały :shy: - głosowałam na Komorowskiego- poparła go cała moja rodzina.

Też nie wierzę w przemianę Kaczyńskiego i nie chciałam, by doszedł do władzy.

Samiel 
User

998 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-10, 12:03   

A co było w nich takiego w nich a nie było w poprzednich że Cię zainteresowały?

Judy Neko 
V.I.P

Postawił 14 piw(a)

3487 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-13, 02:22   

Po prostu wzięłam udział w tych wyborach, bo nie chciałam aby do władzy doszedł Jarosław Kaczyński. W tamtych wyborach, gdybym głosowała, to oddałabym głos na Donalda Tuska.

Poza tym doszłam do wniosku, że patriota powinien głosować w wyborach prezydenckich, bo każdy głos się liczy, a mylą się ludzie, którzy nie głosują, a potem narzekają na sytuację w kraju i poczynania prezydenta.

Ishtar 
V.I.P

1558 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-13, 13:18   

Cytat:
Po prostu wzięłam udział w tych wyborach, bo nie chciałam aby do władzy doszedł Jarosław Kaczyński. W tamtych wyborach, gdybym głosowała, to oddałabym głos na Donalda Tuska.

Czyli bezwzględna wojna antykaczystowska :D
dzikich stron ..."

E.A Poe
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Judy Neko
Samiel 
User

998 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-13, 20:01   

A nie sądzisz że głosować powinni Ci co się interesują polityka i glosują na a nie przeciw

Ishtar 
V.I.P

1558 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-14, 14:03   

Samiel, wybory to nasz obowiązek.. Żyjemy w takim kraju, jaki sami sobie tworzymy, a że na tworzenie Polski naród wpływ ma niewielki, powinniśmy wszyscy interesować się polityką, by z głową wybierać tych, którzy są godni naszego zaufania, którzy będą wykonawcami naszych wspólnych marzeń o silnej Polsce. Mamy piękny kraj z cholernie trudną historią. Mamy podłoże, ale...gdzie nasiona, które w nim nie zgniją, ale wydadzą plon?
Coraz częściej zastanawiam się, dlaczego dziś [chociaż może i nie tylko "dziś"], służba ojczyźnie zamieniła się w służbę własnej sakiewce. Walka o stołki i obiecanki-cacanki, a głupiemu narodowi radość. I jak tu żyć?
Dwóch kandydatów na prezydenta, naród mamiony przez media przeżutą papką o budującej zgodzie, o najważniejszej Polsce, o magicznej przemianie sokoła w słowika. I ludzie łapią się w pułapkę, ponieważ nie znają się na polityce i wybierają przy tym owe "mniejsze zło", według własnego, niepopartego dostatecznymi argumentami, widzimisię.
To mój pogląd. A wybory są nasze. Powtarzam: są obowiązkiem. Jeśli mamy demokrację, jeśli się na nią zgodziliśmy, postępujmy tak, jak należy.
Pozdrawiam
dzikich stron ..."

E.A Poe

Samiel 
User

998 Gold Coin
Wysłany: 2010-07-14, 14:40   

Z tego co się orientuje to mało polaków interesuje się polityka. A głosować idą też Ci którzy się nie interesują ale uważają że to ich obowiązek i głosują na tych których znają i dość często przeciw żeby tylko nie wygrał.
Kampanie społeczne nie powinny być 2 tygodnie przed wyborami i zachęcać do wzięcia udziału w nich bo to twój obowiązek. A przez cały rok i zachęcać do interesowania się polityką. Bo jak ktoś będzie się coś nie coś interesował to będzie chciał iść głosować na swojego kandydata którego popiera.
Bo dlaczego niby ktoś nie mający bladego pojęcia ma iść głosować bo nie chce aby ten czy tamten wygrał i narzekać że źle i twierdzić że niema na kogo glosować i dziwić się dlaczego ta lista jest taka długa, przecież oni nie mają żadnych szans(bo w sondażach tylko 4 partie się liczą )

R E K L A M A

DoBczyla: dawno
Skd: Andriskos.pl

Odpowiedz do tematu